Voeding levert niet alleen de dagelijkse benodigde hoeveelheid bouwstoffen, maar ook alles wat nodig is om de fysiologische processen op een goede manier te laten verlopen. Processen die op hun beurt weer van invloed zijn op het lichamelijke- en psychisch welbevinden van het paard. Afhankelijk van de klacht kan een aanpassing van het dagelijkse voedingspatroon noodzakelijk zijn.

Orthomoleculaire geneeskunde en voeding

In aanvulling op de dagelijkse voeding van je paard kan het noodzakelijk zijn om extra vitaminen, mineralen of aminozuren in te zetten. Soms heeft het paardenlichaam namelijk een extra zetje nodig om terug in balans te komen. Ook kunnen supplementen een genezingsproces aanzienlijk versnellen. In de regel vullen we kort maar stevig aan en kan in de meeste gevallen na verloop van tijd weer worden afgebouwd.

Kruidengeneeskunde / fytotherapie.

Paarden reageren erg mooi op kruiden. Dat komt omdat paarden in de vrije natuur hun eigen "behandelde arts" zijn en geen stalapotheek hebben maar wel een diversiteit aan planten, grassen, kruiden, takken, stengels, riet en struiken. Hierin zitten de oorspronkelijke stoffen die normaal in het lichaam voorkomen en die het paard op celniveau ook kent en herkent! Dat is dan ook de reden dat wij zoveel mogelijk werken met natuurlijke onbewerkte stoffen.

Overige aspecten.

Andere aspecten, naast voeding, zoals sociale-, omgevings-, lichaams-, verzorgings-, trainings- en aandacht factoren kunnen in het ziekte- en genezingsproces van je paard een rol spelen. Deze aspecten proberen we ook altijd mee te nemen in ons behandelconcept.

We behandelen paarden bij voorkeur in hun eigen omgeving. Zodat je dus niet hoeft te reizen met je paard. Voor voedingsadviezen is het niet altijd noodzakelijk.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.