Wij proberen amazones, ruiters, eigenaren, liefhebbers en verzorgers van paarden te inspireren om anders te kijken naar de gezondheid van een paard. We nodigen je uit om onderwerpen als voeding, welzijn, weidegang, huisvesting en omgang en training van het paard vanuit een ander perspectief te bekijken. Om dit alles in relatie te zien met de gezondheid van een paard.

De Blauwe Hengst kijkt vanuit een holistische visie naar de gezondheid van het paard en naar de factoren die hier effect op hebben. We koppelen de biochemische processen in het lichaam van het paard aan voeding, beweging, huisvesting en de psyche. Al deze factoren spelen een rol bij de gezondheid van het paard.

Iedereen wil het beste voor zijn paard. Maar wat is het beste? Het is maar net vanuit welk perspectief je kijkt. Wij bekijken gezondheid vanuit de Orthomoleculaire geneeskunde en vanuit de Klinische Psycho Neuro Immunologie; waarbinnen Epigenetica een grote rol speelt. Manuele Lymfe Drainage sluit aan bij deze visie, doordat het een directe invloed heeft op biochemische processen in het lichaam. Een heel belangrijke eigenschap van MLD is dat het erg prettig voor paarden is, en geen verstorende bijwerkingen heeft!

Kennis en bewustwording maken het gemakkelijker om keuzes te maken die bij jou en je paard passen. Door te informeren en te inspireren willen we onze kennis en ervaring graag met je delen. Zowel in de themadagen, cursussen, sessies en bij het behandelen geven we uitgebreide informatie waarmee je zelf de juiste keuzes kunt maken met betrekking tot de gezondheid van je paard.