Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Themadag Natuurlijke voeding voor paarden

18 oktober

Voeren we paarden momenteel of voeden we ze?

Slechts één letter verschil, maar qua uitgangspunt een wereld van verschil!

Voeding heeft direct invloed op de spijsvertering en daarmee op de gezondheid en het welzijn van het paard. Tijd om de hedendaagse voeding van het paard eens onder de loep te nemen in relatie tot gezondheid. Te beginnen met de spijsvertering. Hoe verloopt het proces optimaal, wat zijn de kenmerken, welke stoffen zijn nodig om de vertering goed te laten verlopen. En heel belangrijk: welke stoffen verstoren dit proces!  Wat kunnen we doen om dit in balans te brengen. Wat heeft een paard eigenlijk nodig en hoe kunnen we ons aanbod daarop afstemmen.  Deze themadag draait om het in balans brengen van de gezondheid van paarden. Wat je zelf kunt doen met voedingsaanpassingen voor een paard. Hoe je natuurlijke voeding kunt inzetten bij de gerichte preventie tegen een aantal ziektes en aandoeningen. Aan het einde van de dag weet je wat nodig is voor een gezonde spijsvertering en welke factoren daar een rol bij spelen en wat de invloed is van voeding op de verschillende orgaansystemen. Je hebt inzicht in hoe je een paard kunt voeden in plaats van voeren en hoe je daarmee de gezondheid (en dus ook ziektes) kunt beïnvloeden.

Voor wie is deze thema dag Natuurlijke Voeding?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional. De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

Les data en kosten

We geven deze dag op zondag 18 oktober. De dag duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Vanaf 09.00 ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.

De kosten zijn € 114,95 (incl. BTW) per persoon. De koffie en thee zijn gratis, vergeet echter niet zelf een lunch mee te nemen. Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier op onze site.

Als je deze dag volgt in combinatie met de Praktijkdag Voeding op vrijdag 18 december, krijg je 25 euro korting op het totale bedrag.

Er is na afloop van deze dag een uitgebreide reader over dit onderwerp verkrijgbaar voor € 20,00 (incl. BTW)

Gegevens

Datum:
18 oktober

Locatie

Omgeving Noord-Brabant
Eindhoven, Nederland + Google Maps