Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Themadag Gemmotherapie

vrijdag 11 oktober 2019

Gemmotherapie is een bijzondere vorm van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). Voor de bereiding van gemmo preparaten worden plantendelen in de groeifase gebruikt: zoals knoppen, toppen, kiemen en loten. Omdat de plantendelen aan het begin van de groei geoogst worden, is de biologische activiteit erg groot. Zo zitten ze vol hormonen, aminozuren en enzymen, er zitten zelfs stoffen in die in de volgroeide plant niet meer aanwezig zijn.

De werking van gemmo preparaten richt zich op het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en op de opbouw c.q. stimulatie en regulatie van specifieke organen of orgaansystemen. Gemmo preparaten werken zowel op fysiek, als op psychisch emotioneel niveau.

We gaan ons tijdens deze korte cursus bezighouden met de verschillende gemmo-therapeutica. Met name de specifieke werking van de verschillende middelen. Zodat je weet welk gemmo preparaat je kunt inzetten bij welke klacht.

Gemmotherapie is in te zetten als zelfstandige methode maar werkt ook mooi als aanvulling op andere therapievormen. Als je thuis bent in de kPNI: er zijn zelfs gemmo’s die HPA (stress), HPT (schildklier) en HPG (hormoon) -assen reguleren en dat maakt gemmotherapie een zeer interessante aanvulling op iedere stal apotheek.

Voor wie is deze themadag Gemmotherapie ?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: eigenaren, verzorgers van hobbyist tot professional. De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je ook zonder medische basis kennis het kunt volgen.

Les data en kosten

We geven deze themadag op vrijdag 11 oktober in Eindhoven. De dag duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Vanaf 09.00 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.

De kosten zijn € 175,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief een uitgebreide reader. De koffie en thee zijn gratis, vergeet echter niet zelf een lunch mee te nemen. Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier op onze site.

Gegevens

Datum:
vrijdag 11 oktober 2019

Locatie

Omgeving Noord-Brabant
Eindhoven, Nederland + Google Maps