Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Orthomoleculaire Basis opleiding dag 5

28 september

De orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen; met name stoffen die normaal in het lichaam voorkomen. Dit betekent dat we op celniveau kijken naar de daar van nature aanwezige (of juist afwezige) stoffen.

De orthomoleculaire visie gaat er vanuit dat voeding zowel preventief als genezend in gezet kan worden. Voeding zit vol met biologisch actieve substanties die in staat zijn om verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Deze kun je heel gericht inzetten bijvoorbeeld om het  immuunsysteem te versterken.

Alle cellen, organen en weefsels in het lichaam van een paard worden regelmatig “vernieuwd”. Dit proces van voortdurende vervanging van de cellen van weefsels  is  afhankelijk van de “voorraden bouwstoffen” die op dat moment in het lichaam aanwezig zijn. Voeding is de belangrijkste leverancier van deze bouwstoffen. Een paard heeft in de meeste gevallen weinig te zeggen over zijn voeding. De eigenaar is degene die bepaalt.

Paarden zijn in de vrije natuur hun eigen “behandelde arts” volgens het orthomoleculaire principe. Ze weten zelf precies wat ze wanneer nodig hebben en ze zoeken dit dan ook op door grassen, kruiden, takken, stengels, riet en struiken uit te zoeken waar de benodigde stoffen in zitten.

Dit zijn dan de oorspronkelijke stoffen die normaal in het lichaam voorkomen en die het paard op celniveau ook kent en herkent!

Om de cellen optimaal te voorzien van de benodigde stoffen is het soms noodzakelijk om tijdelijk supplementen te gebruiken. Deze zijn nodig om tekorten aan te vullen die onvoldoende via de voeding aangevuld kunnen worden.

In deze basis opleiding kijken we naar macro en micro nutriënten, eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. We kijken ook naar de inzet en toepassing van supplementen; je krijgt praktisch toepasbare  basisinterventies ter preventie van ziekten.

Deze opleiding is geschikt voor therapeuten (sportmassage, bowen, craniosacraal, osteopaat, fysio, dry needling, mld) en voor iedereen die zich verder wil verdiepen in gezondheid en voeding van het paard. Het is aan te raden om voorafgaand aan deze opleiding de Themadag & Praktijkdag Voeding te volgen.

De Orthomoleculaire basisopleiding voor Paarden duurt 6 dagen (12 dagdelen). De studie belasting is ongeveer 36 uur en 6 uur zelfstudie.

Les data en kosten
  • Dag 1: vrijdag 29 mei 2020
  • Dag 2: maandag 8 juni 2020
  • Dag 3: zaterdag 27 juni 2020
  • Dag 4: zaterdag 5 september 2020
  • Dag 5: maandag 28 september 2020
  • Dag 6: maandag 26 oktober 2020

We starten de dagen om 09.30 uur en ronden om 17.00 uur af. Vanaf 9.00 ben je welkom en staat er koffie en thee klaar.

De kosten voor de opleiding zijn € 1089,00 (incl. BTW) per persoon, te betalen in 3 termijnen. Dit is inclusief een zeer uitgebreide reader, koffie en thee. Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Gegevens

Datum:
28 september

Locatie

Omgeving Midden
Empe, Nederland + Google Maps