Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

MLD II Oedemen vervolg opleiding dag 3

5 juni

De drie daagse MLD II oedemen opleiding is het vervolg op de MLD basis opleiding. Deze module is een verdieping in oedemen.

Opzet van de opleiding

Waar de basis opleiding algemeen en breed is, is deze module juist op een relatief klein gebied (oedemen) diepgaand. Oedeem is eigenlijk een verzamelnaam voor een ophoping. Het in kaart brengen van een oedeem vraagt zeer specifieke kennis (het is humaan tenslotte een apart vakgebied). Wat is de oorzaak, wat is er opgehoopt, is er een verstoring in de aanvoer of juist in de afvoer? Dit zijn belangrijke items die vaak over het hoofd worden gezien. Vandaar deze aanvullende verdieping waarbij ook gekeken wordt naar welke biochemische processen hierin een rol spelen.

In deze MLD II oedemen opleiding gaan we dieper in op het behandelen van oedemen. Met name van lymfatische en traumatische oedemen. Deze zeer specifieke indicaties vragen een verdieping van de basiskennis. We gaan dieper in op de theoretische achtergronden en behandel mogelijkheden.

Aandoeningen waar je meer inzicht in krijgt zijn: Einschuss, Elefantiasis (rest schade na Einschuss), chronische mok, slecht helende wonden, zomereczeem, CPL, chronische stalbenen, dikke koker.

Voor wie is deze opleiding?

Deze drie daagse opleiding is het vervolg op de MLD basis opleiding. Deelname is dan ook alleen mogelijk nadat je de MLD basis opleiding hebt afgerond. Daarnaast is het wenselijk voordat je aan de MLD II opleiding begint, dat je de Themadag Natuurlijke Voeding voor paarden en de Praktijk Voedingsdag gevolgd hebt.

Lesdata en kosten

Deze 3 daagse opleiding geven we op zaterdag 25 april, zondag 26 april & vrijdag 5 juni in Empe. De eerste 2 dagen zijn aan één gesloten. We starten de dagen om 09.30 uur en ronden om 17.00 af. Vanaf 09.00 ben je van harte welkom en staat de koffie en thee voor je klaar.

De kosten zijn € 475,- (incl. Btw) per persoon. Dit is inclusief een reader, koffie en thee. Wil je je inschrijven? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Gegevens

Datum:
5 juni

Locatie

Omgeving Midden
Empe, Nederland + Google Maps