Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Epigenetische Medische Basiskennis Paard dag 4

6 april

Deze 6 daagse opleiding Epigenetische Medische Basiskennis Paard deel I bekijkt de medische basis vanuit epigenetisch perspectief. Dit betekent dat de medische basis breder wordt belicht omdat ook de genen en de factoren om de genen heen bekeken worden.

We kijken dus niet alleen naar organen, hoe ze functioneren en welke interacties met andere organen of orgaansystemen er zijn. We kijken juist ook naar wat het effect is van bepaalde omstandigheden en situaties (op cel niveau) op het desbetreffende orgaan.

Een voorbeeld: Hoe werkt de lever? Wat zijn al zijn functies? Wat heeft de lever zelf nodig om zijn taken goed uit te kunnen voeren? In welke situaties komt de lever in problemen? Welke factoren spelen hierin een rol?

Uitgangspunt is dat iedereen na voltooien van de opleiding het geleerde in de praktijk kan herkennen en toepassen. Hiermee heeft de deelnemer zicht op zijn of haar eigen handelen, zijn of haar verantwoordelijkheid en weet wanneer er doorverwezen moet worden naar een dierenarts of specialist.

Deze opleiding (HBO denk- en werk-niveau) is aanvullend op het leer traject voor MLD therapeut en Orthomoleculair therapeut. Daarnaast is het ook een mooie aanvulling op diverse andere cursussen en opleidingen die erop gericht zijn om de gezondheid van een paard te ondersteunen door middel van een behandeling, training of het geven van advies.

De opleiding is geschikt voor therapeuten zoals: sportmassage, bowen, craniosacraal, osteopaat, fysio, dry needling, mld, orthomoleculair en voor iedereen die zich verder wil verdiepen in gezondheid van het paard.

De Epigenetische Medische Basiskennis Paard deel I duurt 6 dagen (12 dagdelen). De studie belasting is ongeveer 36 uur en 18 uur zelfstudie.

Het cursusmateriaal is ontwikkeld samen met twee dierenartsen.

Docenten: Natascha Bos & Janneke Koekkoek

Les data en kosten

  • Dag 1: zondag 26 januari 2020
  • Dag 2: zondag 23 februari 2020
  • Dag 3: maandag 9 maart 2020
  • Dag 4: maandag 6 april 2020
  • Dag 5: zaterdag 18 april 2020
  • Dag 6: maandag 11 mei 2020

We geven deze opleiding in Empe. We starten de dagen om 09.30 uur en ronden om 17.00 uur af. Vanaf 9.00 ben je welkom en staat er koffie en thee klaar.

De kosten voor de opleiding zijn € 1250,- (incl. BTW) per persoon, te betalen in 3 termijnen. Dit is inclusief een zeer uitgebreide reader, koffie en thee. Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Gegevens

Datum:
6 april

Locatie

Omgeving Midden
Empe, Nederland + Google Maps