Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Basis opleiding Lymfe Drainage dag 5

27 maart

Om lymfe drainage goed toe te kunnen passen moet je weten hoe het lymfesysteem van een paard in elkaar zit. Wat de valkuilen en wat de aandachtspunten zijn. De ligging en werking van lymfevaten maken bovendien een bepaalde massage techniek noodzakelijk. Het is ook geen onschuldige techniek, verkeerd uitgevoerd kan het wel degelijk schade berokkenen. Reden genoeg dus om het goed te leren. Door het volgen van de basis opleiding tot MLD therapeut creëer je een goede basis.

Opzet van de basis opleiding

De opleiding wordt gegeven in 10 dagdelen (4 dagen achter elkaar en 1 losse dag). Tijdens de eerste dagen wordt de theorie behandeld en worden de techniek en de grepen op elkaar geoefend. Het op elkaar oefenen is een belangrijk onderdeel aangezien mensen elkaar makkelijk feedback kunnen geven. Daarna gaan we het geleerde in praktijk brengen en paarden masseren.

In de basis opleiding komen alle op deze site genoemde indicaties aan bod met uitzondering van lymfatische en traumatische oedemen. De behandeling van deze zeer specifieke indicaties komt aan bod in de vervolgopleiding.

Voor wie is deze basis opleiding?

Deze basis opleiding is er voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden. De theorie, achtergronden en technieken worden helder en duidelijk uitgelegd, zodat je deze ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is het een extra verdieping omdat we diep op de  materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.  De insteek van deze opleiding is dat je inzicht krijgt in de werkingsmechanismen die van invloed zijn op het gehele lymfesysteem en vervolgens daarmee rekening houdend, een MLD behandeling kunt geven bij verschillende aandoeningen. Na deze opleiding kun je zelfstandig meerdere aandoeningen of klachten behandelen bij je eigen paard(en). Wil je paarden gaan behandelen van anderen en in het MLD register opgenomen worden dan ben je verplicht om ook de vervolgopleiding MLD II Oedemen te volgen en een examen af te leggen. Daarnaast dien je jaarlijks deel te nemen aan een Bijscholings dag MLD.

Les data en kosten

Deze 5 daagse opleiding geven we van zaterdag 29 februari tot en met dinsdag 3 maart en de 5e dag vindt plaats op vrijdag 27 maart in Empe. We starten de dagen om 09.30 uur en ronden om 17.00 uur af. Vanaf 9.00 ben je welkom en staat er koffie en thee klaar.

De kosten voor de opleiding zijn € 847,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief een uitgebreide reader, koffie en thee. Vergeet niet zelf je lunch mee te nemen.

Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Gegevens

Datum:
27 maart

Locatie

Omgeving Midden
Empe, Nederland + Google Maps