Bijna alle MLD behandelingen kunnen worden ondersteund door lymfe taping. Het resultaat en effect van de manuele behandeling zal dan groter zijn en langer doorwerken. Lymfetaping is altijd ondersteunend na een manuele lymfe drainage behandeling. De specifieke tape techniek waarmee lymfe wordt gestimuleerd wijkt af van de gebruikelijke tapetechnieken

Opzet van de opleiding

In deze vervolg opleiding gaan we dieper in op het behandelen van paarden met lymfetaping. Deze zeer specifieke techniek vraagt een verdieping van de basiskennis. We gaan zowel tapen op elkaar als op paarden. Daarnaast gaan we dieper in op de theoretische achtergronden en behandel mogelijkheden van lymfetape.

Voor wie is deze cursus?

Deze specifieke techniek, die afwijkt van de gebruikelijke tape technieken, kan alleen worden toegepast door ervaren MLD therapeuten die ook in staat zijn een oedeem in kaart te brengen. Deze 3 daagse opleiding is het vervolg op de MLD II Oedemen. Deelname is dan ook alleen mogelijk nadat je deze opleiding hebt afgerond.

Lesdata en kosten

Deze 3 daagse opleiding geven we op verschillende data en locaties. De eerste twee dagen zijn aan ééngesloten. Tussen de tweede en derde dag zit 2 a 3 weken. Kijk voor een overzicht in onze agenda. We starten de dagen om 09.30 uur en ronden om 17.00 af. Vanaf 9.00 ben je van harte welkom en staat de koffie en thee voor je klaar.

De kosten zijn € 495,- (incl. Btw) per persoon. Dit is inclusief materiaal kosten, koffie en thee. Vergeet niet zelf je lunch mee te nemen. Wil je je inschrijven? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.