Bij een aantal klachten kan een manuele lymfe drainage behandeling direct ondersteuning bieden.

In sommige situaties werkt een manuele lymfe drainage behandeling heel snel, bijvoorbeeld bij stalbenen of acute oedeemvorming. In andere situaties zijn meerdere behandelingen nodig; denk hierbij aan slecht helende wonden, Einschuss en hoefbevangenheid.

Bij echt chronische klachten zoals elefantiasis, zomereczeem of chronisch progressief lymfoedeem (cpl) is behoorlijk wat vooruitgang te boeken maar is een langere behandeling met manuele lymfe drainage noodzakelijk.

In dat laatste geval raden we je aan om zelf de basis opleiding Manuele Lymfe Drainage voor paarden te komen volgen bij ons. Zodat je zelf je eigen paard kan behandelen.

In acute gevallen behandelen we je paard en geven je tips hoe je zelf ook kunt ondersteunen op het gebied van de afvoer van de lymfevloed. Met acute gevallen bedoelen we Einschuss, hoefbevangenheid, spierbevangenheid, dik been, acute oedeemvorming, traumatische ervaring of een wond.

Afhankelijk van wat de klacht is neemt een behandeling van je paard ongeveer 1 à 1,5 uur in beslag. Er zijn situaties waarin de behandeling langere tijd in beslag neemt of juist korter duurt, dit is paard afhankelijk. Dus afhankelijk van de klacht, de plaats van de klacht en van het paard zelf.

Omdat we de afgelopen jaren meerdere mensen hebben opgeleid tot Manuele Lymfe Drainage therapeut voor paarden kunnen we je ook door verwijzen naar mensen in jouw regio.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.