De Blauwe Hengst biedt meerdere opleidingen aan op het gebied van Manuele Lymfe Drainage bij paarden. Afhankelijk van je insteek en behoefte kun je kiezen welke opleiding aansluit bij jouw wensen. Iedereen die hierin geïnteresseerd is kan in principe deelnemen. Er is geen vooropleiding vereist, tenzij dat er expliciet bij staat. De opleidingen zijn modulair opgezet zodat je zelf kunt kiezen hoe ver je je er in wilt verdiepen. Of je er professioneel mee aan de slag wilt of misschien alleen je eigen paard wilt ondersteunen, in het laatste geval heb je voldoende aan de MLD I basis opleiding.

Voor degene die professioneel MLD therapeut wil worden, hanteren we een indeling gebaseerd op het opleidingsniveau binnen het vakgebied van de lymfe.

MLD therapeut: niveau I niveau II niveau III niveau IV
MLD basis opleiding V V V V
MLD II oedemen V V V V
MLD III lymfetaping V V V V
Themadag Voeding  V V V V
Praktijkdag Voeding  V V V V
Insulineresistentie   V V V
Blessures en herstel   V V V
Themadag CPL   V V V
Orthomoleculaire basis opleiding     V V
Epigenetisch Medische basis opleiding       V
Bijscholingsdagen V V V V
Examen V V V V

De Blauwe Hengst geeft opleidingen, themadagen en workshops voor mensen die op een andere manier naar de gezondheid van hun paard willen kijken en daarbij zelf het heft weer in handen willen nemen. Het spreekt voor zich dat we dat doen vanuit onze eigen uitgangspunten; die omschreven zijn in Onze visie.

Je kunt je aanmelden door het inschrijf formulier in te vullen. Een e-mail sturen mag natuurlijk ook. Vermeld je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Vergeet niet te vermelden voor welke themadag of opleiding je je aan wilt melden. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en factuur per mail.
Je inschrijving is pas definitief nadat het volledige inschrijfgeld is ontvangen.

Op al onze themadagen, cursussen en opleidingen zij onze algemene voorwaarden van toepassing.

Alle opleidingen en themadagen geven we op verzoek ook op locatie. Heb je interesse neem dan contact op.